НАША ПОДРШКА - САДНИЦЕ ЗА ПЛАНЕТУ ЗЕМЉУ
18.04.2013

Поводом обележавања Дана планете земље-22.април и реализације међународних пројеката "Живети ЗЕЛЕНО", „Један дан на ЗЕМЉИ“, „Clean up the World“, Градска општина Палилула подржала је активност Скупштине станара у насељу Стара железничка колонија, на уређењу међублоковског простора. Овим поводом, уз помоћ општине засађене су нове саднице на простору испред зграде- истакао је председник општине Палилула Бобан Џунић. У сарадњи са Медијском еколошком мрежом-ЕКОполис, која је промотер светских еколошких јампања, упутили смо позив становницима општине да у овој години искажу већи степен одговорности и сарадње на уређењу и одржавању животног простора.

„Као што вам је већ познато у нашем Акционом плану Градске општине Палилула 2012-2016, један од четири стратешка циља развоја је и заштити животне средине. Подстицањем сарадње на локалном и регионалном нивоу о кључним питањима од заједничког значаја у погледу јачања територијалне кохезије, конкурентности и одрживости, сарадњом са грађанима и организацијама цивилног друштва и установама, створиће се услови да се постојеће стање, угрожености животне средине, мења рекао је председник Џунић.

Према нашим сазнањима у последњих тридесет година број зелених површина се смањио за једну петину, рекао је Вукадин Лазић, председник Скупштине станара зграде број 1. у насељу Стара железничка колонија. Ово је наш скорман допринос да нешто учинимо да зелене површине повећамо, да наш међублоковски простор буде лепши, да дамо допринос у глобалним активнмостима у заштити климе. Ово је прва фаза наших активности а наставићемо са активностима на уређењу дворишта које се простире на око 200 метара јвадратних. У нашем блоку живи око 300 станара, 25 беба узраста од 5 месеци до 3 године, па планирамо да поставимо љуљашке и клупе за баке и деке. Још једном хвала председнику Џунићу, његовим колегама што су нам изашли у сусрет.

Реализацијом програма заштите животне средине, Градска општина Палилула остварује и успешну сарадњу са грађанима, организацијама цивилног друштва у промоцији циљева пројекта „живети зелено“ и стварању амбијента који доприноси да се мењају навике неодговорних појединаца и рекултивишу девастирана подручија.(Д.Видојковић, ЕКОполис мрежа)